Ъпдейт: Поради твърде големия интерес към услугата сайтът временно не е достъпен.

Ако някога сте се опитали неуспешно да намерите любимата си песен в караоке версия, ще имате по-добър късмет в Youka, безплатен уебсайт, който създава караоке песни от всеки видеоклип в YouTube. Youka, съкратено от "YouTube Караоке" изолира вокали от песни и тегли текстове от сайтове онлайн. Разработчикът Анди Байо, който за първи път рекламира приложението, отбелязва, че услугата най-вероятно използва Spleeter, инструмент с АI, с отворен код, който изолира вокалите от песните.

Приложението работи за почти всяка песен, стига да има текстове за нея онлайн. Въпреки че селекторът на езика от страна на сайта показва само няколко различни опции, създателят на Youka твърди, че услугата поддържа повече от 108 езика (надяваме се да работи), така че ще работи и на песни, които не са на английски. Вокалният AI работи в двете посоки, така че да можете да слушате караоке версията на песен без вокали и само инструментал или на акапелна версия само с вокали.

Разбира се, приложението вероятно не е дълго за този свят както по юридически, така и логистични причини. Сайтът се хоства на $2000 в кредити от cloud доставчик и управлението му е скъпа операция. Страницата ще си работи "преди евентуалното дело", така че дотогава си купете Bluetooth караоке микрофон и изпейте каквото ви е на сърце.

Виж още: Термичните пасти – какво представляват и как могат да помогнат на конзолата, компютъра или видеокартата ви да работят по-добре? 

Тагове: